ESPLAI KASPERLE

Seguim fent dringar el picarol!



INSCRIU-TE

QUÈ FEM A L'ESPLAI?

CALENDARI D'ACTIVITATS DEL TERCER TRIMESTRE
Dia Activitat
3 de maig No hi ha esplai
10 de maig Torneig de jocs
17 i 18 de maig Esplaiada
24 de maig no hi ha esplai
31 de maig Excursió de dia Menuts
7 de juny Esplai normal
14 de juny Excursió normal

DISSABTES

Cada dissabte a la tarda, de 16:30 a 19:00, l’Esplai Kasperle obre les portes per oferir un espai educatiu, lúdic i inclusiu per a infants i joves del barri. Ens trobem a l’Escola Antoni Balmanya, on ens repartim en grups segons les edats i fem activitats pensades per créixer, jugar i compartir.
Cada grup està acompanyat per un equip de monitores que prepara setmanalment una programació adaptada a les necessitats de les nenes i nens. Les activitats poden ser jocs, tallers, dinàmiques, gimcanes o espais de reflexió, sempre pensats per educar en valors com la cooperació, el respecte, la igualtat o el pensament crític.
Els dissabtes també són un espai per fer amistats, aprendre a conviure i descobrir noves maneres de relacionar-se amb l'entorn. Per això, més enllà de les tardes habituals, també organitzem sortides, excursions i activitats especials que reforcen la convivència i el vincle entre els grups.
Tot plegat ho fem en un ambient segur, alegre i participatiu, on les protagonistes són les infants.

Imatge dissabtes

EXCURSIONS I CAPS DE SETMANA

Acampada

A l’Esplai Kasperle no ens quedem només al barri! Al llarg del curs, organitzem excursions i sortides de cap de setmana que ens permeten viure l’esplai en un entorn diferent, gaudir de la natura i enfortir els vincles entre infants i monitores.
Les excursions poden ser d’un dia o de tot un cap de setmana, i estan pensades com a espais de convivència, descoberta i diversió. Cada sortida té una temàtica o objectius educatius concrets, i segueix la línia del projecte del curs.
Durant els caps de setmana, dormim en cases de colònies, albergs o acampem, depenent de l’edat del grup i del tipus d’activitat. Aquestes experiències ens ajuden a treballar l’autonomia, la responsabilitat i el sentit de grup d’una manera vivencial i molt especial.
A més, també fem sortides conjuntes de tot l’esplai, on els diferents grups conviuen i comparteixen moments plegats, creant un sentiment de comunitat i família esplaienca que ens acompanya tot l’any.

COLÒNIES

Les colònies són, per a moltes, el moment més esperat de l’any. Durant la primera quinzena de juliol, l’Esplai Kasperle marxa de colònies durant 12 dies, en un entorn natural, segur i estimulant on infants i monitores convivim, aprenem i ens ho passem d’allò més bé.
Les colònies són molt més que unes vacances: són un espai educatiu intensiu on reforcem tot el treball fet durant el curs. A través del joc, les activitats de natura, les nits temàtiques, les gimcanes o les vetllades, fomentem l’autonomia, la convivència, la cooperació i la responsabilitat.
Cada grup d’edat té les seves activitats adaptades, i l’equip de monitores prepara una programació amb molta cura, seguint els objectius educatius del projecte de l’esplai. També vivim moments conjuntament com a gran grup, generant records que ens acompanyen molt més enllà de l’estiu.
Per a moltes infants, les colònies són una experiència transformadora, i per a l’equip, una manera d’educar en valors amb intensitat, amor i sentit comunitari.

Foto grupal colònies

RUTES

Rutes

Les rutes són una de les experiències més intenses i especials de l’etapa final a l’esplai. Estan pensades per als grups més grans, normalment adolescents i joves, i consisteixen en recórrer diferents indrets a peu durant diversos dies, tot dormint en tenda o al ras i gestionant-se en grup.
Aquestes travesses es fan en entorns naturals —muntanya, rutes costaneres o rurals— i combinen el repte físic amb la convivència, l'autonomia i la presa de decisions compartida. Durant la ruta, el grup assumeix responsabilitats com la cuina, la gestió del material, l’orientació o la planificació del dia, amb el suport de l’equip de monitores.
Les rutes són una oportunitat única per créixer com a persones i com a grup, per viure l’esplai d’una manera intensa, propera i transformadora. Ens connecten amb la natura, amb el territori i amb nosaltres mateixes, en un ambient d’ajuda mútua, respecte i reflexió.
És una etapa molt estimada a l’esplai i que deixa petjada en totes aquelles que la viuen.